Vigtig Info:

Lidt om min butik

På grund af sygdom, er Ho Strik lukket som butik.

Resten af varelageret sælges online - på hobbybasis, indtil jeg vurderer at det ikke er rentabelt længere.


At skulle skrive om sig selv, er ikke nemt.

MEN, jer er årgang 1974.

Hvornår har jeg lært at strikke?

det kan jeg slet ikke huske, min mor er uddannet som Håndarbejdslærer, og mine bedstemødre, har altid lavet håndarbejde, både strik, knipling og hækling.

Så jeg er vel nærmest vaccineret med strikkepinde....

I skolen var jeg nærmest en nørd, for jeg måtte da være mærkelig, når jeg enten strikkede eller læste i en bog - ALTID!

Jeg har været på (dengang) Teknisk skole i Sønderborg, hvor jeg havde en masse om materialelære. Senere på Håndarbejds Højskole og seminarie i Kerteminde, hvor det var vævning der stod på skemaet, og dermed igen en masse om materialer - hvad kan man med hvilke fibre, hvor holdbare er de og hvor kan man bruge dem.

Det mest spændende ved at strikke er, at prøve fibre af, at finde ud af, hvad kan de, og hvor kan de bruges. For alt garn, kan ikke bare bruges til alt strik.

SÅ er der det med kvaliteten, når man lærer mere og mere om garnerne og hvordan de produceres, så bliver man også kræsen. For når jeg nu skal bruge +30timer på et projekt, så skal det færdige resultat også være i top.

At man også ved, at dyrene og medarbejderne, som har været med til at producere garnet har haft det godt, og fået deres løn, at man ikke har svinet miljøet til, det betyder også noget i dag. Så det behøver måske ikke altid kun at være Økologi vi tænker på, men også bæredygtighed, og det er den "filosofi" jeg vælger mine garner efter.

Der er mange ting, der skal tænkes ind i et projekt, og her kan i trække på min hjælp. For jeg kender mine garner ud og ind, jeg har mishandlet dem, og prøvet dem igennem, så jeg ved, hvad de kan.

Når jeg selv strikker, har jeg flere garner med inde at prøve mønsteret af i, så jeg ved, at når jeg går i gang, så får jeg også det rette resultat. SÅ strikkeprøver, er en stor del, af det jeg sidder med, for det er der, du lærer garnet at kende, finder den rigtige pind at strikke på, og finder ud af, om det overhovedet dur. Derfor smider jeg også sjældent garn ud, for bare 5m kan jo være med til at lave en strikkeprøve, og se, om kvaliteten holder til det jeg vil strikke.

Siden 2002, har jeg døjet med kroniske smerter. Det har været en lang og bøvlet vej igennem det danske system. Jeg har nu (2022) valgt at sige fra og lukket mit livsværk. Der er ikke længere de muligheder der er brug for, for at have butik i Danmark, og samtidigt have skavanker. Det er både blevet for dyrt og for bøvlet.

Så nu skal jeg ud at finde en ny tilværelse, hvor jeg kommer ind på arbejdsmarkedet som almindelig lønarbejder.

 

Ho Strik - Danmarks hyggeligste garnbutik

Jane Johnsen