Søg

Garn

Her har jeg lagt alt garn ind, opdelt efter hvilket firma de kommer fra.

Går du helt ned i bunden af siden, så har jeg skrevet lidt generelt omkring garn, som findes i min butik.

Vil du heller søge på forskellige kvaliteter fx uld - bomuld?
så kan du finde det i menuen Kvaliteter.At vælge det rigtige garn, kan indimellem være lidt af en jungle, markedet på garn, er i dag så stort, både Danmark og udenfor vores grænse, med nethandel er alt nærmest muligt.
Jeg har i min butik, valgt hvert enkelt garn, med største omhu, og ud fra de bedste grundregler, som jeg har lært igennem livet.

Men hvordan vælger DU det korrekte garn, til lige DIT næste projekt?
Du skal gøre op med dig selv, om du skal strikke i bomuld eller uld, og om dit strik/hækling skal være let og luftigt, eller mere varmt.

Når du tager uldgarn, så er der i samme slags garntykkelse et hav af forskellige kvaliteter.
Tager du et almindeligt babygarn til pind nr 3, er der rigtigt stort udvalg, og løbelængden kan være fra 150m til 400m, her er det at kvaliteten kommer ind.
Tager du den korte løbelængde, kan det være tegn på, at det garn du kigger på, måske er superwashbehandlet. det vil sige, at det har fået en "kemikalie"behandling, der gør, at det er lettere at vaske.
Går du i den lange løbelængde, vil du have en bedre uld, et uld, hvor fåret/lammet har en lang fiber, så du kan spinde detr tyndt og let. Her er nøgleprisen ofte lidt dyrere, MEN du får også flere meter garn for pengene.

Har du fx en model hvor der går 3ngl garn til med 50gr = 180m, skal du til modellen bruge: 540m garn.
Hvis du så tager fx Isagers Highland Wool, der har en løbelængde på 50gr = 275m, så skal du bruge 1,97ngl garn.
Her kommer din model så til at veje 100gr i stedet for 150gr, og så er det også meget tænkeligt, at de 2ngl er billigere end 3ngl af det andet.

Inde under de forskellige garner, vil jeg skrive lidt om, hvordan de er, om de er tykke eller tynde, når vi snakker i strik. For vi har både en tynd pind 3, og en tyk pind 3, når vi snakket garn.

Når du skal finde garn til en opskrift du sidder med, så er det VIGTIGT at du ved hvor mange nøgler du skal bruge, og du ved, hvilken løbelængde garnet der er brugt i opskriften har. Så kan vi ud fra det, regne ud, hvor meget, af et alternativt garn du skal bruge.

Jer der har været forbi mig, ved, at jeg er VILD med Isagers garner - i både styrke og svagheder (indimellem).  MEN der findes jo mange andre lækre garner, og vi begynder også at tænke bæredygtighed ind i garnet. Her er Isager også på forkant, og har fået de garner det kan lade sig gøre med, lagt om til endnu bedre garner. Alle Isagers garner er lavet på så skånsom vis som muligt, og sætte krav til sine leverandører.

I dag er der rigtigt mange dygtige designere ude på nettet, og de sælger deres opskrifter som PDF - direkte til dig.
Det skal du tage imod, og købe opskriften direkte ved designeren.
Så kan vi så finde ud af, hvilket garn, du kan bruge til opskriften, og kan du ikke selv finde frem til det, så hjælper jeg meget gerne, du kan sende info til mig på: info@hostrik.dk

Der er mange steder, hvor du kan finde gratis opskrifter og opskrifter der sælges direkte til dig, her får du lige et par sider der kan være nyttige: (jeg vover pelsen og sætte link ind, skulle du støde på et, der ikke virker, så send genre en mail til mig, så får jeg det rettet)
Lone Kjeldsen - Hyggestrik, lave flotte modeller til store og små, dygtig strikkedesigner, så støt hende, og køb opskrifter direkte ved hende.
www.filcolana.dk - mange gratis opskrifter til store og små
Karen Noe - har åbnet op for, at man kan købe hendes opskrifter uden garn, du kan købe mange af dem ved mig, men hun laver flere end, jeg når at få lagt ind på hjemmesiden, så kig forbi på: www.karen-noe.dk

Så er der alle ugebladene: Hjemmet, Familie Journalen og Hendes Verden - de har mange gode sider med opskrifter, MEN også en hel del med strikkeskole og teknikker, så her kan man fordybe sig.

HUSK du altid er velkommen til at kontakte mig på mail: info@hostrik.dk eller i butikken i Ho, så hjælper jeg dig meget gerne igennem garnjunglen. 

Butikken i Ho, har åbent: tirsdag + fredag + søndag kl 13 - 16. HUSK at tjekke de aktuelle åbningstider, der kan være enkelte fridage.Nyhed[label_noveltyProductText]

Ho Strik • Hovej 21 • Ho • 6857 Blåvand • Danmark • info@hostrik.dk • 
Kundeservice: tirsdag + fredag + søndag kl: 13 - 16: Tlf.: 75275403 • SE: 31025729